VoIP

Emcorp biedt VOIP diensten aan. Om VOIP aan te kunnen vragen bij emcorp dient u wel te beschikken over een internetverbinding. Indien mogelijk en nodig kunnen wij tevens uw ADSL lijn leveren.

Bellen via een internet verbinding heeft een aantal grote voordelen. Flexibiliteit en kostenbesparing worden over het algemeen als de belangrijkste factoren gezien. VoIP krijgt op dit moment veel aandacht, omdat steeds meer bedrijven zich richten op de VoIP markt. Dit betekent betere en voordelige hardware en meer aanbieders van VoIP oplossingen. Daarnaast is de netwerkinfrastructuur tegenwoordig geschikt om VoIP te faciliteren. Het aantal gesprekken dat tegelijkertijd plaats kan vinden over één VoIP trunk is nagenoeg onbeperkt. Daarmee zal uw telecomomgeving nooit de beperkende factor zijn bij bedrijfsgroei.

Uw VoIP verbinding kan op elke gewenste locatie draaien. Zo ook op een andere tijdelijke locatie. Een VoIP account is gekoppeld aan een toestel of aan een VoIP bedrijfscentrale, niet aan een geografische locatie. Dit maakt verhuizen zeer eenvoudig en aanzienlijk voordeliger. U kunt uw telefoontoestel koppelen aan iedere netwerk locatie.

Ook is een interne verhuizing met VoIP zeer eenvoudig. U hoeft geen aparte kabels meer te trekken voor een telefoonverbinding. De kabels voor het computernetwerk kunnen worden gebruikt voor telefonie. Bij sommige VoIP toestellen is het zelfs mogelijk om een netwerkkabel door te lussen, waarmee een computer en een telefoon gebruik kunnen maken van één kabel. Je hoeft dus geen twee netwerken te onderhouden.

VoIP is dé telecomtechniek die in de toekomst gebruikt gaat worden. Alle grote leveranciers stappen op dit moment over op VoIP. Is uw telecomapparatuur aan vervanging toe, gaat uw bedrijf verhuizen of zoekt u een nieuwe telecomoplossing, dan is VoIP op dit moment een logische keuze.

Hosted VoIP Bij hosted VoIP maak je gebruik van een stuk van een centraal VoIP netwerk. Je hebt geen eigen VoIP server/telefooncentrale nodig. Je betaalt maandelijks en alleen voor de diensten die je af neemt. Onderhoud, upgrades en backups behoren daarmee tot het verleden. Hosted VoIP kunnen wij u adviseren, maar ook kunnen wij ondernemingen adviseren een eigen VoIP server/telefooncentrale te nemen.